Αρχική σελίδα » Μεταπτυχιακό » Ανθρώπινο Δυναμικό » Διευθύντρια του ΠΜΣ

Δρ. Χριστίνα Κανακά-Gantenbein

Η Δρ. Χριστίνα Κανακά-Gantenbein είναι Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και Διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».  

Εισήλθε πρώτη σε σειρά επιτυχίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ με  την υψηλότερη βαθμολογία στις Εισαγωγικές Πανελλήνιες Εξετάσεις  της χρονιάς της και απέκτησε το Πτυχίο Ιατρικής Σχολής  συγκεντρώνοντας πάλι την υψηλότερη βαθμολογία του έτους της  (ανάγνωση Ιπποκρατείου όρκου στην Τελετή Αποφοίτησης).

Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική σε Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές της Γερμανίας και Ελβετίας (Freiburg im Breisgau και Inselspital Βέρνης, Ελβετίας) και εξειδικεύθηκε στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία σε Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές  της Γαλλίας και Ελβετίας (Νοσοκομείο, Robert Debre, στο Παρίσι, Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική Inselspital Βέρνης και Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Γενεύης, Ελβετίας).

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εξελέγη μέλος ΔΕΠ της Α’ Παιδιατρικής  Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και υπηρετεί από το 2005.

Το κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό της έργο είναι πολυπληθές και διαρκές. Είναι μέλος πολυάριθμων  επιστημονικών εταιρειών εντός και εκτός Ελλάδας.

Το ερευνητικό της έργο αποτυπώνεται σε περισσότερες από 125 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις καθώς και στη συγγραφή κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία. Είναι κριτής σε πολυάριθμα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και μέλος της οργανωτικής επιτροπής πολυάριθμων επιστημονικών Συνεδρίων.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα της Καθηγήτριας μπορείτε να βρείτε και εδώ.